Nieuwsbrieven archiefNieuwsbrief 67

Leusden, 12 januari 2017   

DEZE NIEUWSBRIEF WORDT DIGITAAL VERZONDEN AAN DE AANGESLOTEN SCHIETVERENIGINGEN. ALLE EERDER UITGEGEVEN LEDEN-PUBLICATIES (VANAF 1998) ZIJN TERUG TE LEZEN IN HET ARCHIEF.


SchietsportTOTAAL 2017 op andere locatie!

Het evenement SchietsportTOTAAL waar jaarlijks meerdere Nederlandse Kampioenschappen, cursussen en workshops door de KNSA worden georganiseerd, zal dit jaar worden gehouden op 1 en 2 juli 2017.

Lees meer


Wijzigingen KNSA Schiet- en Wedstrijdreglement

Het Algemeen Bestuur heeft weer een aantal wijzigingen in het KNSA Schiet- en Wedstrijdreglement, vastgesteld. Het gaat dan om per 1 januari 2017 in werking getreden wijzigingen in deel I (Algemene Bepalingen), deel III (KKG), deel VII (Historische Wapens).

Lees meer


KNSA erkent discipline lange afstand-schieten met luchtgeweren

Al enige jaren is het schieten met luchtdrukgeweren over lange afstanden in ontwikkeling. Luchtdrukgeweren waarbij gebruik gemaakt wordt van perslucht, worden krachtiger zodat daarmee op grotere afstand zoals 50 meter en soms wel 100 meter, kan worden geschoten.

Lees meer


KNSA Tuchtreglement Matchfixing

Het is niet ondenkbaar dat ook in de schietsport nationaal en internationaal sprake is van matchfixing. Deze competitievervalsing is ongewenst en om die reden en op verzoek van NOC*NSF, heeft het Algemeen Bestuur in 2016, met hulp van NOC*NSF, een Tuchtreglement Matchfixing opgesteld.

Lees meer


Belangrijke reparaties milieuwetgeving

Op 1 januari 2017 zijn een aantal reparaties aangebracht in het Activiteitenbesluit en de Activiteitenregeling, die van toepassing zijn op schietbanen. Voor een aantal schietbanen kunnen deze wijzigingen van groot belang zijn.

Lees meer


Mutaties KNSA-verenigingen

Lees meer


©KNSA